Flashmob tijdens Buitenbios in Lochem

LOCHEM – Afgelopen zaterdag werden er twee films vertoond op de Kleine Markt door de Bierstraat Buiten Bios. ‘s Middags genoten veel kinderen, in het gezelschap van hun ouders, van de film Knor. Speciaal voor deze gelegenheid had clown Marco zich verkleed als Knorretje en verwelkomde de kinderen. Velen brachten hun campingstoeltjes of kleedjes mee om de film te aanschouwen. ‘s Avonds was het de beurt aan de volwassenen, die massaal naar de film West Side Story gingen. Voor aanvang van de film stond er iemand op om te zingen, gevolgd door een tweede persoon, en langzamerhand stonden verschillende mensen verspreid in het publiek op. Het eerste nummer dat werd gezongen was Maria, en bij het tweede lied, I Feel Pretty, zong het hele plein mee, omdat de tekst ook op het scherm werd geprojecteerd.

Het bleek een flashmob te zijn van de koorleden van Popkoor Swingfun, Out of the Box, La Poko en Loko. Het idee voor deze flashmob was al maanden geleden ontstaan en werd gewaardeerd door het aanwezige publiek. Aan het einde van het optreden verscheen op het scherm: “Deze flashmob wordt u aangeboden door de volgende koren…”. Daarna werden geïnteresseerden gevraagd zich bij een van de koren aan te sluiten.

De volgende filmvoorstellingen staan gepland voor 10 september. “Op die dag wordt ‘s middags een kinderfilm vertoond over een knaagdiertje dat heerlijk kan koken en allerlei avonturen beleeft. De titel mag nog niet worden onthuld,” verklaarde de organisatie. Daarna wordt de film Finding Your Feet getoond. De films beginnen respectievelijk om 14.00 en om 16.00 uur. “Als het weer slecht wordt, zullen we de Gudulakerk gebruiken. We vragen dan wel om een vrijwillige bijdrage,” zei Aad Slings, woordvoerder van de Bierstraat Buiten Bios.

Bron: Berkelbode

Scroll naar boven