Koren

Wat fantastisch de eerste koren hebben zich al aangesloten bij Korennetwerk Lochem. Word ook lid van Korennetwerk Lochem om de samenwerking nog meer te versterken.

Popkoor SwingFun

Popkoor SwingFun uit Eefde (en wijde omgeving) zingt met ongeveer 50 leden diverse Engels en Nederlandstalige popsongs. Recent of al wat ouder, maar altijd met een eigen arrangement, waarbij de “boodschap” uit het lied zo goed mogelijk naar het publiek wordt overgebracht. Wil je meer weten? Kijk dan op de website!

Website: www.popkoor-swingfun.nl
E-mail: info@popkoor-swingfun.nl

Popkoor La Poko

Popkoor La Poko (afkorting van Larens Popkoor) bestaat sinds 2007. Momenteel telt het koor zo’n 35 enthousiaste dames. Onder leiding van dirigente Ineke Agaart oefenen we elke woensdagavond in ’t Kulturhus in Laren, waarbij we op de piano worden begeleid door Aart de Groot. We zingen een veelzijdig pop-repertoire, van gevoelige ballads tot vrolijke uptempo-nummers. Vaak in het Engels, soms in het Nederlands en een enkele keer zelfs in het Frans. Kom gerust een keer meezingen!

Website: www.lapoko.nl
E-mail: info@lapoko.nl

Stichting IJsselwijs

Stichting IJsselwijs is een non-profit organisatie, die middels culturele evenementen saamhorigheid wil creëren. Dit doet zij met koorprojecten en een maandelijks Sing It.

Website: www.stichtingijselwijs.nl
E-mail: info@stichtingijsselwijs.nl

Lochems Mannenkoor

Het Lochems Mannenkoor is in 1935 opgericht en telt ruim 70 leden. We repeteren op maandag van 20.00 tot 22.00 uur en vrijdag van 18.45 tot 20.00 uur in muziekboerderij de Imenkamp aan de Runmolenlaan te Lochem. De muzikale leiding is in handen van Gerrit te Rietstap.

Website: www.lochemsmannenkoor.nl
E-mail: secretaris@lochemsmannenkoor.nl

FA MI CONTENTO

Het gemengd koor Fa Mi Contento zingt madrigalen. Madrigalen zijn wereldlijke liederen van eind middeleeuwen en de jaren daarna. Wij zijn een klein en enthousiast koor dat op donderdagen zingt van 11.00 tot 13.00 uur in de Detmerskazerne in Eefde.

Website: www.famicontento.nl
E-mail: Willemien@zwaluwstaart.eu

Lochems Surprisekoor

Het Lochems Surprise Koor is opgericht in 1999 en telt ruim 40 leden. We hebben een breed Nederlands en anderstalig repertoire en treden regelmatig op.
Er wordt gerepeteerd op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in boerderij de Imenkamp, Runmolenlaan 25 in Lochem.

Website: https://new.lochemssurprisekoor.nl/
E-mail: j.timmerije@hetnet.nl

No Romeo’s

No Romeo’s is een vocal group van 19 vrouwen met een passie voor close harmony. Omdat we zelf zeer divers zijn en ons publiek ook, kiezen we ons repertoire zo breed mogelijk. Van jazz, wereldmuziek en pop tot Nederlandstalige kleinkunst.
No Romeo’s heeft zich gespecialiseerd in het ‘op maat’ verzorgen van optredens. No Romeo’s staat onder de muzikale leiding van Christoph Mac-Carty.

Website: www.noromeos.nl
E-mail: info@noromeos.nl

LOKO – Lochems Koor

Loko bestaat uit leden, die voor hun plezier zingen. Elke veertien dagen repeteren we op woensdagavond in de Molenzaal van Het Stadshuus te Lochem. Meer dan 30 personen zingen samen dat het een lust is. Keuze uit meer dan 150 nummers in diverse talen en als het even kan vierstemmig. We hebben een motiverende, deskundige dirigente en een uitstekende pianist. Regelmatig maken we na afloop van de repetitie gebruik van de Huiskamer van Het Stadshuus om daar elkaar gezellig te ontmoeten. Plezier staat bij ons op de voorgrond.  We werken niet toe naar uitvoeringen, maar we proberen toch zo’n twee keer per jaar voor onze eigen achterban een leuk repertoire ten gehore te brengen.

E-mail: martschouten@hetnet.nl of lidiadebruyn@gmail.com

Encore

Encore! Is een enthousiast gemengd koor met een breed repertoire dat vooral bestaat uit populaire muziek. Naast pop- en musicalsongs zingen we ook Nederlandstalige en populair-klassieke nummers. Elk jaar treden wij op met een voorjaarsconcert in april en vaak ook rond de kerstperiode. We zijn met ruim 30 koorleden en oefenen op dinsdagavond van 20.20 – 21.10 uur in dorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem o.l.v. onze dirigent Ivo Boytchev. Belangstellenden zijn altijd welkom om tijdens de oefenavonden een kijkje te komen nemen.

Website: www.encorebarchem.nl
E-mail: secretariaat@encorebarchem.nl

Out of the box

Vocal Group Out of the Box Lochem is een koor met een gevarieerde groep enthousiaste zangers- en zangeressen. Ons genre is heel divers: pop-, rock, easy listening en dit allemaal 3- of 4-stemmig. Ons koor staat onder leiding van Zohra ten Vaarwerk, een jonge, muzikale, talentvolle dirigente. Wil je een keertje mee komen doen ben je van harte welkom op de woensdagavond van 19:30 tot 21:30 in het Klein Dochterse schooltje (‘t Schooldert op nr 101) aan de Zutphenseweg te Lochem.

Website: www.outoftheboxlochem.nl
E-mail: ootblochem@gmail.com

Vocaal Ensemble Lochem

Vocaal Ensemble Lochem is in 1974 opgericht en bestaat op dit moment uit 33 leden. Het repertoire bestaat uit klassieke koormuziek, maar ook uit ook koorwerken van deze tijd van componisten als Steve Dobrogosz, Arvo Pärt, John Rutter, Morten Lauridsen en Herman Finkers. In 2024 wordt met een gevarieerd jubileumconcert aandacht besteed aan het 50-jarig bestaan, onder leiding van onze inspirerende dirigent Marc Buijs. Dan zal onder meer de Sint Joris Mis van Herman Finkers ten gehore worden gebracht. De repetities vinden elke woensdagavond plaats in de Witte Kerk aan de Graaf Ottoweg in Lochem van 20.00 tot 22.15 uur. Er is nog ruimte voor enkele tenoren.

Website: www.vocaalensemblelochem.nl
E-mail: bestuur@vocaalensemblelochem.nl

Vocaal Almen

Vocaal is een vrolijk gemengd koor met een breed repertoire op het gebied van klassieke en lichte muziek. We vierden, pre-corona, ons 100-jarig Jubileum.
Het koor telt momenteel ruim 40 actieve leden uit Almen en omgeving, met een goede balans van tenoren, bassen, alten en sopranen. Wij repeteren elke dinsdag van 19.45 tot 21.45 uur in dorpshuis Ons Huis onder leiding van dirigent Jettie Ouwehand. Het koor wordt op de piano begeleid door Adrienne Althof.

Website: www.vocaal-almen.nl
E-mail: secretariaat@vocaal-almen.nl

Pop- en musicalkoor Popcorn

Wij bestaan sinds 1997 en tellen zo’n 35 enthousiaste zingende mannen en vrouwen.
Plezier in zingen en muziek staan bij ons op nummer één, maar we werken ook serieus aan onze resultaten. Deze resultaten proberen we zo vaak mogelijk aan het publiek te laten horen door op allerlei locaties, gelegenheden en momenten op te treden. 
Ons repertoire is zeer gevarieerd: veel pop, maar ook musicalnummers. 

Website: www.popcornlochem.nl
E-mail: secretariaat@popcornlochem.nl

Deo Gratias

Deo Gratias is een gemengd koor, dat onder de Protestantse Gemeente Laren valt en zo’n 35 leden telt. Het koor staat onder leiding van Wim Rijstenberg.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit (lichte) geestelijke muziek, die we 4x per jaar ten gehore brengen in een kerkdienst in Laren. Daarnaast werken we weer aan een project, deze keer met de titel ‘Ik ben……wie ben ik eigenlijk?’: mooie liederen, afgewisseld met passende en pakkende teksten, die we vanaf voorjaar 2025 in diverse kerken in de regio hopen uit te voeren als complete kerkdienst.

Kom gerust een keer luisteren of meezingen, als je interesse hebt. Onze repetitie is op de maandagavond, van 19.45-21.45 uur in de kerk in Laren.

Website: Deo Gratias
E-mail: deo.gratias@kerklaren.nl

Scroll naar boven